Op Sneeuwkettingen4U treft u een groot assortiment aan topkwaliteit sneeuwkettingen tegen zeer voordelige tarieven, speciaal geschikt voor de Audi A6. Voor de Audi A6 zijn diverse sneeuwkettingen beschikbaar van verschillende bekende merken zoals RUD, Husky en Spikes Spider. Omdat de Audi A6 uitgevoerd wordt met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te selecteren. Om het wat makkelijker te maken hebben we de sneeuwkettingen voor de Audi A6 op deze pagina verzameld, daarbij zijn we uitgegaan van de meest voorkomende bandenmaten voor de Audi A6.

Sneeuwkettingen voor de Audi A6
In het instructieboekje van de (nieuwe) Audi A6 valt te lezen dat sneeuwkettingen alleen op specifieke bandmaatcombinaties kunnen worden gebruikt. Details hierover moeten worden opgevraagd bij de dealer. Bovendien mogen de sneeuwkettingen niet meer ruimte in nemen dan 10,5 mm. Kies daarom voor sneeuwkettingen met een maximale binnenspeling van 9 mm.

Voor sommige bandenmaat configuraties geldt dat hier geen traditionele sneeuwkettingen op mogen worden gemonteerd omdat de beschikbare binnenspeling daarvoor te klein is. Dit betreft o.a. de maten 245/45 R18, 255/40 R19, 255/40 R20 en 255/35 R20.

Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Audi A6 om het aanbod sneeuwkettingen voor de Audi A6 te bekijken:

 

Let op : controleer altijd het instructieboekje van uw auto op het gebruik van sneeuwkettingen. Geeft het instructieboekje aan dat er geen sneeuwkettingen mogen worden toegepast? Dan betekent dit meestal dat er alleen loopvlak sneeuwkettingen onder uw Audi A6 gemonteerd mogen worden. Kies dan niet voor de standaard sneeuwkettingen maar voor bijvoorbeeld de RUD Centrax sneeuwkettingen, deze zijn gemaakt voor auto’s met weinig ruimte in de wielkast. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw Audi A6 zoals remleidingen beschadigen. Raadpleeg dus altijd het instructieboekje van uw auto op het gebruik van sneeuwkettingen.

Is uw bandenmaat hierboven niet genoemd? Of weet u niet zeker welke maat banden u heeft? Kijk dan vooral even op de zijkant van uw band, het is zo gebeurd, en niets is zo vervelend om vast komen te staan in de sneeuw met verkeerde sneeuwkettingen. Vul uw bandenmaat in in de sneeuwketting zoeker en u krijgt alle sneeuwkettingen te zien die passen op uw Audi A6.