De Kia Ceed is sinds begin 2007 verkrijgbaar op de Nederlandse markt. In het voorjaar van 2012 werd de tweede generatie van de Ceed gelanceerd. In 2018 werd deze opgevolgd door de derde generatie. Maar of je nou de Kia Ceed, Sportwagon, ProCeed of Xceed rijdt, in de landen met een sneeuwkettingenplicht heeft u voor deze Kia dus ook goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig.

Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Kia Ceed? En moeten ze nou voor of achter worden gemonteerd? Op de Kia Ceed, net als vele andere auto’s, zijn er verschillende winterbandenmaten beschikbaar. Omdat elke bandenmaat een bepaalde ruimte in neemt onder uw wielkast en hier ook voldoende ruimte moet zijn voor sneeuwkettingen, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Maar niet op Sneeuwkettingen4u! In onze online shop voor sneeuwkettingen hebben wij de meest gebruikte bandenmaten voor u bij elkaar gezocht en geven wij aan welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

Sneeuwkettingen voor de Kia Cee’d
Voor de nieuwste generatie zijn er bij Sneeuwkettingen4u drie bandenmaten bekend waarop sneeuwkettingen mogen worden gemonteerd. Op de bandenmaten 195/65 R15 en 205/55 R16 kunnen traditionele sneeuwkettingen worden gemonteerd die niet meer dan 9mm aan ruimte in nemen binnen de wielkast. Bij de 225/45 R17 is dit beperkt tot 7mm. Sneeuwkettingen moeten op de voorbanden worden geplaatst. Kies uw bandenmaat om het aanbod sneeuwkettingen voor de Kia Ceed te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Kia Ceed en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Kia hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.