De Mercedes-Benz CLA werd geïntroceerd in 2013. De wagen is gebaseerd op de A-klasse beschikt en heeft voorwielaandrijving. Met een luchtweerstandscoëfficient van 0,22 is de CLA één van de meest gestroomlijnde productieauto’s. De CLA heeft diverse uitvoeringen en is beschikbaar met viercilinder benzine- en dieselmotoren. Achterin beschikt de Mercedes over twee individuele zitplaatsen waardoor het feitelijk, een erg krappe, vierzitter is. Desalnietemin is de CLA een heerlijke wagen om mee op wintersport te gaan. Maar welke sneeuwkettingen pas nou op deze de CLA? Wij helpen je graag op gang en aan de beste sneeuwkettingen voor dit model.

Bij Sneeuwkettingen4u zijn er voor de Mercedes-Benz CLA vijf bandenmaten bekend. Op de bandenmaat 245/45 R18 mogen traditionele sneeuwkettingen worden gepast die maximaal 10mm aan ruimte achter het wiel in nemen. Daar is veel aanbod voor beschikbaar in onze online sneeuwkettingen winkel. Voor de bandenmaten 275/40 R18, 245/40 R19, 275/35 R19 en 275/30 R20 geldt dat hiervoor te weinig binnenspeling is. Hier mogen alleen loopvlaksneeuwkettingen op worden gemonteerd.

Let op : de nieuwste modellen van de Mercedes CLA hebben soms een afwijkende wielbout (torx in plaats van de hexagonale / zeshoekige vorm). Controleer dit voordat u vertrekt. De adapters van de loopvlaksneeuwkettingen kunnen namelijk alleen op hexagonale wielbouten worden gemonteerd. Indien de CLA een afwijkende wielbout heeft dient u deze bij uw garage te laten vervangen met een zeshoekige. König is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe adapter op hun K-Summit series. Deze worden echter pas in 2022 / 2023 verwacht.

Sneeuwkettingen voor de Mercedes CLA
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Mercedes CLS om het aanbod sneeuwkettingen voor de Mercedes CLS te bekijken:

 

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Mercedes-Benz CLA en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Mercedes-Benz hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.