Op Sneeuwkettingen4U heeft u keuze uit een enorm groot assortiment sneeuwkettingen van topkwaliteit. Deze topkwaliteit sneeuwkettingen zijn ook nog een bij ons verkrijgbaar tegen zeer voordelige prijzen. Wij hebben ook sneeuwkettingen van bekende merken als RUD, Husky en Spikes voor de Toyota RAV4 in ons assortiment.

Omdat de Toyota RAV4 net als vele andere auto’s wordt uitgevoerd met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Wij als Sneeuwkettingen4U helpen u graag een handje door de meest voorkomende bandenmaten voor de Toyota RAV4 te verzamelen. De meest voorkomende bandenmaten voor de Toyota RAV4 hebben wij speciaal voor u hieronder op een rijtje gezet. De meest voorkomende bandenmaten voor de Toyota RAV4 hebben wij speciaal voor u als bezoeker van Sneeuwkettingen4u onderstaand op een rijtje gezet.

Op Sneeuwkettingen4u zijn er voor de nieuwe Toyota RAV4 (XA50) drie bandenmaten bekend. Op de bandenmaten 225/65 R17 en 225/60 R18 adviseren wij het gebruik van sneeuwkettingen voor SUVs die maximaal 10mm aan ruimte innemen aan de achterkant van het wiel. De dikte van de schakels mag en moet zeer strak op de band komen. De loopvlakruimte (de ruimte tussen het loopvlak van het wiel en de wielkast) is namelijk ook zeer beperkt. Het gebruik te grote, traditionele sneeuwkettingen kan schade aan de remleidingen, ABS en ESP systemen veroorzaken. Zorg dus voor de juiste sneeuwketting voor uw RAV4. U monteert de sneeuwkettingen uitstuitend op de voorwielen. Neem dus deze bandenmaat.

In het instructieboekje van de nieuwe RAV4 verbiedt Toyota het gebruik van sneeuwkettingen voor de bandenmaat 235/55 R19. Wij adviseren u zich hieraan te houden. Wilt u toch op wintersport en heeft u 235/55 R19 wielen? Dan adviseren wij u deze te wisselen tegen een andere bandenmaat om te voldoen aan de regelgeving. Het toepassen van sneeuwkettingen op deze maat is niet mogelijk, ook niet met loopvlakkettingen.

Sneeuwkettingen voor de Toyota RAV4
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Toyota RAV4 om het aanbod sneeuwkettingen voor de Toyota RAV4 te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Toyota RAV4 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Toyota hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.