De Polestar 2 is een elektrisch voertuig met een prachtig design en uitgekiende performance. Deze Tesla killer is een praktische en ruime auto en daarmee uitermate geschikt voor de wintersport en biedt dan ook met zijn 405 liter aan kofferruimte genoeg ruimte voor al jouw wintersport bagage (veel meer dan de Tesla). Om veilig naar uw wintersport bestemming af te kunnen reizen dient u niet alleen te beschikken over winterbanden maar ook over de juiste sneeuwkettingen. Dat bracht u dan ook hier. Op Sneeuwkettingen4u hebben wij precies uitgezocht welke sneeuwkettingen geschikt zijn voor uw Polestar 2, hoe u deze dient te monteren en op welke bandenmaten deze zijn toegestaan.

Welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Polestar 2?

Op de Polestar 2 mogen alleen enkelvoudige sneeuwkettingen, ook wel loopvlaksneeuwkettingen genoemd, worden toegepast. Dit zijn speciale sneeuwkettingen die geen ruimte aan de achterkant van het wiel innemen. Het gebruik van sneeuwkettingen in combinatie met winterbanden helpen om onder winterse omstandigheden voor een betere aandrijfkracht en een kortere remweg te zorgen. U dient sneeuwkettingen te gebruiken die zijn afgestemd op het model en op de band- en velgmaten. De loopvlaksneeuwkettingen of enkelvoudige sneeuwkettingen moeten tevens het gewicht van de Polestar 2 kunnen verdragen. Omdat het gewicht, mede door de zware batterij, hoger is dan normale personenwagens dient u de loopvlaksneeuwkettingen te gebruiken die geschikt zijn voor SUVs.

Wilt u een overzicht van sneeuwkettingen die geschikt zijn voor uw Polestar 2? Klik hier voor een passend overzicht.

Monteer je sneeuwkettingen op de voorbanden of achterbanden bij de Polestar 2?

Sneeuwkettingen moeten alleen worden gebruikt voor de voorwielen (geldt ook voor de Polestar 2 met vierwielaandrijving). Alleen loopvlak sneeuwkettingen c.q. enkelvoudige sneeuwkettingen, die het gewicht van uw voertuig kunnen verdragen, mogen worden toegepast op de Polestar 2.

Op welke bandenmaten van de Polestar 2 mag je sneeuwkettingen monteren?

Er zijn slechts twee bandenmaat configuraties bekend waarop enkelvoudige sneeuwkettingen c.q. loopvlak sneeuwkettingen mogen worden toegepast op de Polestar 2, te weten 245/45 R19 en 245/40 R20.

Polestar 2 sneeuwkettingen voor 245/45 R19
Polestar 2 sneeuwkettingen voor 245/40 R20

Heeft u een afwijkende bandenmaat? Neem dan contact op met onze klantenservice voor advies.