De Volvo V90 zoals we die nu kennen werd geintroduceerd in 2016. Deze opvolger van de V70 is met zijn enorme ruimte en heerlijke rij-eigenchappen een zeer prettige reis- en wintersportauto. Omdat de Volvo V90 net als vele andere auto’s wordt uitgevoerd met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Wij als Sneeuwkettingen4U helpen u graag een handje door de meest voorkomende bandenmaten voor de Volvo V90 te verzamelen. Onderstaand vindt u de meest voorkomende bandenmaten voor de Volvo V90.

Sneeuwkettingen voor de Volvo V90 (model voor 2017)

Heeft u een Volvo V90 van het type voor 2017? Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Volvo V90 om het aanbod sneeuwkettingen voor de Volvo V90 te bekijken.

Op de Volvo V90 van voor 2017 dienen loopvlaksneeuwkettingen te worden gebruikt. Hier zijn twee uitzonderingen op, dat zijn de bandenmaten 225/55 R17 en 245/45 R18. Op deze bandenmaat zou 9mm aan wielkastruimte beschikbaar moeten zijn. Controleer dit altijd zelf bij uw Volvo dealer of in het instructieboekje.

Let op : controleer altijd het instructieboekje van uw Volvo V90 / Volvo V90 Cross Country op het gebruik van sneeuwkettingen. Geeft het instructieboekje aan dat er geen sneeuwkettingen mogen worden toegepast voor uw bandenmaat? Dan betekent dit meestal dat er alleen loopvlak sneeuwkettingen gemonteerd mogen worden. Kies dan niet voor de standaard sneeuwkettingen maar voor bijvoorbeeld de K-Summit XL sneeuwkettingen, deze zijn gemaakt voor auto’s met weinig ruimte in de wielkast. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw Volvo V90 zoals remleidingen beschadigen. Volg dus altijd de instructies van het instructieboekje van uw Volvo V90.

Sneeuwkettingen voor de Volvo V90 (2017)

Bent u de trotse bestuurder van de nieuwe Volvo v90? Dan gelden er bij grotere wielmaten speciale eisen ten aanzien van uw sneeuwkettingen. Bij grotere wielen kunnen er op de nieuwe V90 kunnen namelijk alleen zogenoemde loopvlak sneeuwkettingen worden gemonteerd. Dit zijn speciale sneeuwkettingen die geen ruimte in nemen aan de achterkant van de band. Volvo adviseert zelf de König K-Summit XL sneeuwkettingen. Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst om alle geschikte sneeuwkettingen voor de nieuwe Volvo V90 te bekijken:

Heeft u een kleinere velg maat dat 16 inch? Raadpleeg dan uw instructieboekje of u gewone sneeuwkettingen kunt gebruiken. Gebruik bij twijfel altijd loopvlaksneeuwkettingen of sneeuwkettingen met een kleine binnenspeling.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Volvo V90 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Volvo hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.