Met de Renault Austral zet de Franse autofabrikant de opvolger van de Kadjar neer. De naam Austral is afgeleid van het Latijnse woord ‘australis’, dat ‘zuidelijk’ betekent. Een naam die Renault al in 2005 in zijn bezit had. Ze konden dus niet wachten met het neerzetten van deze prachtige compact SUV. Voor het chassis maakt Renault gebruik van het chassis van de Nissan Qashqai. Met het sportieve, elegante en robuuste design is de Austral een prachtige wintersportauto geworden. Maar welke sneeuwkettingen mogen er nou op de Austral? En moeten deze op de voor- of achterbanden gemonteerd? Wij hebben de antwoorden.

Sneeuwkettingen voor de Renault Austral
De Renault Austral is in diverse bandenmaat configuraties beschikbaar. Gegeven het gewicht van de Austral, vanaf zo’n 1500 kg, dienen hier sneeuwkettingen op te worden gemonteerd uit het compact SUV / light SUV segment. Gegeven de beperkte ruimte in de wielkast mogen de sneeuwkettingen op de Austral niet meer dan 12mm innemen aan de achterkant van het wiel. De sneeuwkettingen monteert u op de voorwielen. Kies een van de onderstaande bandenmaten om de geschikte sneeuwkettingen te bekijken.

Onze aanbevelingen

Hieronder treft u een overzicht van sneeuwkettingen die kunnen worden toegepast op de Renault Austral. Wanneer wij kijken naar de prijs/kwaliteitverhouding, specificaties en beperkingen, adviseren wij de Konig XG Cross. De sneeuwkettingen zijn speciaal ontwikkeld voor voertuigen zoals de Austral.

Let op : controleer ook altijd zelf het instructieboekje van uw Renault Austral op het gebruik van sneeuwkettingen. Geeft het instructieboekje aan dat er geen sneeuwkettingen mogen worden toegepast? Dan betekent dit meestal dat er alleen loopvlaksneeuwkettingen gemonteerd mogen worden. Kies dan niet voor de standaard sneeuwkettingen maar voor bijvoorbeeld de Konig K-Summit sneeuwkettingen, deze zijn gemaakt voor auto’s met weinig ruimte in de wielkast. Het is aangetoond dat het gebruik van niet-aanbevolen sneeuwkettingen leidt tot schade aan de wielophanging en andere onderdelen van uw Renault Austral. Raadpleeg dus altijd het instructieboekje van uw auto op het gebruik van sneeuwkettingen.