De Tesla Model S, met zijn nieuwe facelift in 2016, is een fantastische elektrische auto voor dit wintersportseizoen. De innovatieve Tesla van Elon en consorten is dan ook niet meer weg te denken van de Nederlandse snelwegen. Of u nou een Tesla Model S 75, de P100D Dual Motor of Performance rijdt, ondanks zijn beperkte actieradius is een wintersport bestemming met ergens in het midden een tussenstop van een klein uurtje een manier om uitgerust en uitermate comfortabel uw wintersport bestemming te bereiken. En ook met zoveel nanometer aan trekkracht, speciale wintersoftware / rijmodus, vierwieraandrijving en een goede set winterbanden bent u ook met een Tesla verplicht passende sneeuwkettingen bij u te hebben op de Duitse en Oostenrijkse snelwegen.

Speciaal voor de Tesla Model S hebben wij de geschikte sneeuwkettingen voor u geselecteerd. Op de Model S kunt u namelijk niet zo maar elke sneeuwketting monteren. Door het gewicht en een beperkte binnenspeling tussen het wiel en de wielkast als gevolg van de elektromotoren adviseren is het beschikbare aanbod beperkter, maar zeker niet gering. Om de juiste sneeuwkettingen te vinden voor uw Tesla Model S dient u uw bandenmaat te weten. Wij hebben voor u alvast de juiste filters ingesteld om ervoor te zorgen dat u niet de verkeerde sneeuwkettingen koopt.

Sneeuwkettingen voor de Tesla Model S

Op de Tesla Model S met de bandenmaten 245/45 R19 is 10mm aan beschikbare ruimte tussen het wiel en de wielkast aanwezig voor de bevestiging van sneeuwkettingen. Hier kunnen stevige en kwalitatief hoogwaardige traditionele sneeuwkettingen worden gemonteerd voor een maximale wielkastruimte van 10mm. Op de bandenmaten 245/35 R21 en 265/35 R21 mogen alleen zogenoemde loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd omdat er hier onvoldoende beschikbare wielkastruimte is. Omdat de Tesla ruim boven de 2000 kg zit, adviseren wij het gebruik van sneeuwkettingen voor SUVs met de eerder genoemde specificaties.

Klik op uw bandenmaat om een overzicht te krijgen van de beschikbare sneeuwkettingen voor uw Tesla Model S:

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat onze aanbevelingen van het gebruik van sneeuwkettingen op uw Tesla Model S met betrekking tot de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet onze aanbeveling niet altijd up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van Tesla hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.