De eerste Volvo XC60 werd geintroduceerd in 2008. De facelift volgde in 2013 en in 2017 is de tweede generatie van deze mid-SUV geïntroduceerd. De Volvo XC60 is verkrijgbaar in diverse diesel en benzine varianten. Tevens zijn er diverse XC60 Hybrid modellen verkrijgbaar.

Welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Volvo XC60?
Voor alle modellen van de Volvo XC60 geldt dat hier géén traditionele sneeuwkettingen op mogen worden gemonteerd. De beschikbare binnenspeling tussen de achterkant van het wiel en de wielkast is te krap om hier traditionele sneeuwkettingen op te monteren. Volvo geeft hierover aan dat er alleen enkelzijdige sneeuwkettingen, lees loopvlaksneeuwkettingen, mogen worden gebruikt. Gelukkig hebben wij een uitgebreid aanbod aan loopvlaksneeuwkettingen die geschikt zijn voor SUV’s zoals de XC60.

Omdat de Volvo XC60 net als vele andere auto’s wordt uitgevoerd met diverse bandenmaten hebben wij de meest voorkomende bandenmaten voor de Volvo XC60 voor u op deze pagina verzameld.

Sneeuwkettingen voor de Volvo XC60
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Volvo XC60 om het aanbod sneeuwkettingen voor de Volvo XC60 te bekijken:

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Volvo XC60 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Volvo hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.