De Ford Kuga is een compacte SUV die uitermate geschikt is om heerlijk mee op wintersport te gaan. In 2008 werd de eerste Kuga gelanceerd welke stond op de basis van de Focus en C-MAX. In 2013 kwam de tweede generatie van de Ford Kuga in Europa beschikbaar. Als basis hiervoor werd de Ford Escape uit de VS gebruikt. Eind 2016 onderging de Kuga een prachtige facelift waardoor de auto nu o.a. een stoerdere voorzijde heeft gekregen. In 2019 kreeg de Kuga een nieuwe facelift en is hij tegenwoordig ook verkrijgbaar in een PHEV uitvoering.

Ook voor de Kuga van Ford geldt de sneeuwkettingenplicht. Het hebben van de juiste sneeuwkettingen is niet alleen verplicht het is tevens een stuk veiliger. Met de juiste sneeuwkettingen komt u onbezorgd op uw wintersportbestemming. Op Sneeuwkettingen4U heeft u keuze uit een groot assortiment sneeuwkettingen van topkwaliteit tegen zeer voordelige prijzen. Om de keuze zo eenvoudig mogelijk te maken hebben wij voor u de beschikbare sneeuwkettingen en bandenmaatconfiguraties van de Ford Kuga op een rij gezet.

Sneeuwkettingen voor de Ford Kuga (2019+)
Uit het instructieboekje van de Ford Kuga valt op te maken dat er uitsluitend sneeuwkettingen die maximaal 10mm aan binnenspeling nodig hebben mogen worden toegepast op de bandenmaten 225/65 R17 of 225/60 R18. Gegeven het ledig gewicht van de auto dienen deze kettingen ook geschikt te zijn voor SUVs. Voor de bandenmaat 225/55 R19 en 245/45 R20 geldt dat hiervoor alleen zogenoemde loopvlaksneeuwkettingen mogen worden gemonteerd.

Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Ford Kuga III om het aanbod sneeuwkettingen te bekijken:

Sneeuwkettingen voor de Ford Kuga (2016 – 2019)
Omdat het voertuig maar weinig ruimte heeft in de wielkast kunnen er op de meeste bandenmaat configuraties alleen speciale sneeuwkettingen voor SUVs worden gemonteerd die minder ruimte in nemen aan de achterkant van het wiel. Onze standaard aanbeveling voor de Ford Kuga voor de velgmaten 235/60 R16, 215/65 R16, 235/55 R17 en 235/50 R18 is de König XG-12 Pro. Voor de 235/45 R19 bandenmaat geldt dat hiervoor alleen zogenoemde loopvlaksneeuwkettingen mogen worden gemonteerd.

Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Ford Kuga om het aanbod sneeuwkettingen voor de Ford Kuga te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Ford Kuga en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Ford hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.