In 2000 verscheen de Kia Rio op de Nederlandse markt. In 2011 kwam de derde generatie en sinds 2017 wordt de vierde generatie Kia Rio succesvol verkocht op de Nederlandse en Belgische markt. Deze compacte auto met veel waar voor zijn geld is verkrijgbaar in verschillende configuraties. Welke configuratie u ook heeft gekozen, de Rio heeft tijdens de winter in de landen met een sneeuwkettingenplicht ook sneeuwkettingen nodig.

Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Kia Rio? En moeten ze nou voor of achter worden gemonteerd? Op de Kia Rio, net als vele andere auto’s, zijn er verschillende winterbandenmaten beschikbaar. Omdat elke bandenmaat een bepaalde ruimte in neemt onder uw wielkast en hier ook voldoende ruimte moet zijn voor sneeuwkettingen, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Maar niet op Sneeuwkettingen4u! In onze online shop voor sneeuwkettingen hebben wij de meest gebruikte bandenmaten voor u bij elkaar gezocht en geven wij aan welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden. Op de voorbanden wel te verstaan.

Sneeuwkettingen voor de Kia Rio
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Kia Rio om het aanbod sneeuwkettingen voor de Kia Rio te bekijken:

Voor de grootste bandenmaat, 205/45 R17, geldt dat hier alleen traditionele sneeuwkettingen op kunnen worden gemonteerd die slechts 7mm ruimte in nemen aan de achterkant van de band. Dit in verband met de breedte van de band.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Kia Rio en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Kia hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.