De Citroën C4 Aircross is een compacte crossover die is afgeleid van de Mitsubishi ASX. De Citroën deelt dus niet het onderstel van de gelijknamige Citroën C4 of Citroën C4 Picasso. De meeste versies hebben van de C4 Aircross hebben voorwielaandrijving. De C4 Aircross HDi is ook met vierwielaandrijving verkrijgbaar. Een prettige wagen om mee op wintersport te gaan dus. In landen met een sneeuwkettingenplicht heeft u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig. Bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip en tractie maar ook het remgedrag.

In het instructieboekje wordt aangegeven dat de er traditionele sneeuwkettingen op de bandenmaten 215/70 R16 en 225/55 R18 mogen worden gemonteerd mits deze niet meer dan 12mm aan ruimte in nemen. Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Zorg er dus voor dat u de juiste sneeuwketting voor uw Citroen C4 Aircross mee heeft. Als u ze nodig heeft moeten ze wel mogen worden gemonteerd. Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat. Klik op uw bandenmaat om een overzicht te krijgen van toepasbare sneeuwkettingen op deze SUV.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Citroën C4 Aircross en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Citroën hier op na te lezen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.