De Seat Tarraco, die we voor het eerst hebben gezien in 2018, is een ruime SUV met een strakke lijnvoering. Of u nou rijdt in de Style, Xcellence of de FR PHEV, deze prachtige auto met een in het oog springende en robuuste design is bijna 5 meter lang en 1,66 hoog. Een flinke wagen, met 5 tot 7 zitplaatsen en een ruime bagageruimte maakt dit een ideale reisgenoot voor een heerlijke wintersport. Op deze pagina geven wij tekst en uitleg over het gebruik van sneeuwkettingen op de Seat Tarraco. Na het lezen van deze informatie weet u precies welke eisen er gesteld worden aan sneeuwkettingen op uw voertuig.

Welk type sneeuwkettingen mogen worden toegepast op de Seat Tarraco?
Voor een optimale veiligheid en om aan de regelgeving te voldoen is het gebruik van de juiste sneeuwkettingen strikt noodzakelijk. Sneeuwkettingen bieden niet alleen meer grip maar verkorten ook de remweg. Ook op 4-wielaangedreven auto’s zijn sneeuwkettingen verplicht.

Op de Seat Tarraco zijn vijf verschillende bandenmaat configuraties bekend. In het instructieboekje van de Seat Tarraco is een pagina opgenomen (378) met daarin de specificaties bij het gebruik van sneeuwkettingen. Hieruit valt op te maken dat alleen voor de bandenmaat 215/65 R17 ruimte is voor het gebruik van traditionele sneeuwkettingen. Deze ruimte is voor de twee verschillende velgmaten verschillend. Voor de 6,5×17 ET38 velg is er 13.5mm aan binnenspeling beschikbaar en kunnen sneeuwkettingen worden gebruikt die tot 13.5mm aan ruimte innemen. Voor de 7×17 ET40 velg is maar 9mm beschikbaar.

Dit betekent dat voor alle overige banden- en velgmaten, zoals de 235/55 R18, 235/50 R19, 255/45 R19 en 235/45 R20, er onvoldoende ruimte is voor traditionele sneeuwkettingen. Hier kunnen alleen loopvlaksneeuwkettingen voor SUVs op worden gemonteerd. Loopvlaksneeuwkettingen nemen namelijk geen ruimte in aan de achterkant van het wiel en kunnen dus zonder schade toe te brengen aan de vitale onderdelen binnen de wielkast veilig worden gemonteerd.

Moeten sneeuwkettingen op de voorwielen of achterwielen worden gemonteerd bij de Seat Tarraco?
In het instructieboekje valt te lezen dat sneeuwkettingen uitsluitend op de voorwielen mogen worden gemonteerd. Dit geldt ook voor de Seat Tarraco met vierwielaandrijving.

Dienen er op de Seat Tarraco sneeuwkettingen voor SUVs of personenwagens te worden gemonteerd?
De lichtste versie van de nieuwe Seat Tarraco weegt 1599 kilogram. Het leeggewicht van de zwaarste uitvoering Tarraco bedraagt 1816 kilogram. Sneeuwkettingen voor SUVs zijn ontwikkeld voor voertuigen met een lediggewicht tot 2500 kg. De sneeuwkettingen voor personenauto’s zijn geschikt tot 1350 a 1500 kg, afhankelijk van het type en uitvoering. Met een ledig gewicht tussen de 1599 en 1816 kilogram valt de Tarraco – voor het gebruik van sneeuwkettingen – in het segment voor SUVs.

Het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen kunnen schade aanbrengen aan vitale onderdelen van de Seat Tarraco, zoals ABS en ESP systemen. Zorgt er dus voor dat u de juiste sneeuwkettingen kiest voor uw Seat. Dat zijn sneeuwkettingen die passen binnen de wielkast en het gewicht van de Tarraco kunnen verdragen. Voor de 215/65 R17 dient u ook rekening te houden met de velg die u heeft. Dit omdat er minder ruimte beschikbaar is voor de 7×17 ET40. Voor de overige bandenmaten kiest u voor loopvlaksneeuwkettingen die geschikt zijn voor SUVs.

Om u een handje op weg te helpen hebben wij voor de bovengenoemde bandenmaat configuraties alle passende sneeuwkettingen bij elkaar gezocht.

Seat Tarraco sneeuwkettingen en bandenmaten
De volgende bandenmaten zijn bij ons bekend op de Seat Tarrco. Klik op uw bandenmaat om het aanbod sneeuwkettingen te filteren.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat onze aanbevelingen van het gebruik van sneeuwkettingen op uw Seat Tarraco met betrekking tot de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet onze aanbeveling niet altijd up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw autofabrikant hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.