De BMW X2 is een Sports Activity Coupe die in 2018 op de markt is gekomen. Deze compacte light SUV is een prima kandidaat voor een comfortabele reis naar uw favoriete wintersportgebied. Maar hiervoor heeft u wel winterbanden en goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig. Het niet meenemen van sneeuwkettingen kan leiden tot een boete tot maar liefst € 5000,-. Maar belangrijker nog, bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag. Zorg er dus voor dat u passende sneeuwkettingen mee heeft.

Wanneer u ze nodig heeft is het van belang dat er voldoende ruimte is voor de montage van de sneeuwkettingen. Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat. Bij de BMW X2 is er helaas onvoldoende vrije ruimte aanwezig om schadevrij traditionele sneeuwkettingen te gebruiken. Op de BMW X2 mogen dus alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gebruikt. Ondanks dat de X2 als SUV wordt gepositioneerd hoeven hier geen speciale sneeuwkettingen op voor SUVs. Dit omdat het gewicht van de X2 relatief beperkt is.

Sneeuwkettingen voor de BMW X2
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de BMW X2 om het aanbod sneeuwkettingen voor de BMW X2 te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
De aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de BMW X2 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen worden met de grootste zorg nagelopen. Ondanks ons streven kan het zijn dat door snelle technologische ontwikkelingen het voorkomt dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date zijn. Voordat u sneeuwkettingen aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / de gebruikershandleiding van uw BMW raad te plegen over het gebruik van sneeuwkettingen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.