De BMW X3 was met zijn introductie in 2003 gepositioneerd als een compacte SUV. De tweede generatie X3 is al groter dan de eerste generatie X5. In de laatste generatie is de X3 uitgegroeid tot een riante SUV die veelal is uitgevoerd met xDrive vierwielaandrijving. Ook met xDrive en flink wat PK’s onder de motorkap geldt dat in landen met een sneeuwkettingenplicht, u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen bij u moet hebben. Het niet meenemen van sneeuwkettingen kan leiden tot een boete tot maar liefst € 5000,-. Maar belangrijker nog, bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag. Veiligheid boven alles dus.

Zorg er dus voor dat u passende sneeuwkettingen mee heeft. Wanneer u ze nodig heeft is het van belang dat er voldoende ruimte is voor de montage van de sneeuwkettingen. Deze zogenoemde wielkastruimte, is de ruimte tussen de achterkant van het wiel en de wielkast. Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de BMW X3? En moeten ze nou voor of achter worden geplaatst? Voor de X3, net als vele andere auto’s, zijn er verschillende maten winterbanden beschikbaar. Omdat elke bandenmaat een bepaalde ruimte in neemt onder uw wielkast en hier ook voldoende ruimte moet zijn voor sneeuwkettingen, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Maar niet op Sneeuwkettingen4u!

In de gebruikershandleiding van de nieuwste BMW X3 wordt aangegeven dat sneeuwkettingen alleen op de achterwielen mogen worden gebruikt. Het gebruik van fijmazige sneeuwkettingen, met schakel met een maximale schakeldikte van 7mm tot 9mm, is toegestaan op de bandenmaten 225/60 R18 en 245/50 R19. Omdat de BMW X3 een vrij zware wagen is kunnen hier geen sneeuwkettingen voor normale personenwagens op. Het aanbod fijnmazige sneeuwkettingen die het gewicht van de BMW aan kunnen is erg beperkt. U komt dus al snel bij loopvlaksneeuwkettingen terecht.

Sneeuwkettingen voor de BMW X3
Kies uw bandenmaat (van uw achterwielen) uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de BMW X3 om het aanbod sneeuwkettingen dat past op de BMW X3 te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
De aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de BMW X3 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen worden met de grootste zorg nagelopen. Ondanks ons streven kan het zijn dat door snelle technologische ontwikkelingen het voorkomt dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date zijn. Voordat u sneeuwkettingen aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / de gebruikershandleiding van uw BMW raad te plegen over het gebruik van sneeuwkettingen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.