Wij als Sneeuwkettingen4U hebben een breed assortiment aan topkwaliteit sneeuwkettingen tegen zeer voordelige tarieven, speciaal geschikt voor de Audi A5. Voor de Audi A5 zijn diverse sneeuwkettingen beschikbaar van verschillende bekende merken zoals RUD en Spikes Spider. Omdat de Audi A5 uitgevoerd wordt met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te selecteren. Om u te helpen met het vinden van de juiste sneeuwkettingen voor uw Audi A5, hebben wij de meest voorkomende sneeuwkettingen voor de audi A5 verzameld op deze pagina.

In het instructieboekje van de Audi A5 vanaf bouwjaar 2018 valt op pagina 358 te lezen dat Audi alleen het gebruik van zogenoemde Fine-Mesh sneeuwkettingen voorschrijft. Dit zijn sneeuwkettingen die zorgen voor een beperkte ingebruikname van de beschikbare binnenspeling. De sneeuwkettingen mogen niet meer dan 13.5mm aan ruimte in nemen. Op de Audi A5 moeten de sneeuwkettingen op de voorwielen worden gemonteerd valt ook te lezen. Voor de bandenmaat 265/30 R20 zijn alleen loopvlaksneeuwkettingen toegestaan.

In het onderstaande overzicht (en in de sneeuwkettingzoeker bovenaan deze pagina) hebben wij deze specificaties meegenomen. Zo worden sneeuwkettingen uitgesloten die mogelijk schade aan uw voertuig kunnen veroorzaken uitgesloten.

Sneeuwkettingen voor de Audi A5

Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Audi A5 om het aanbod sneeuwkettingen voor de Audi A5 te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Audi A5 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Audi hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.