De Opel Astra gaat al 9 generaties mee en kreeg in 2019 een fraaie facelift. Voor uw Opel Astra, uitgerust met winterbanden geldt dat, in landen met een sneeuwkettingenplicht, u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen bij u moet hebben. Of u nou de Opel Astra hatchback, 5-deurs, sedan of sports Tourer rijdt, het niet meenemen van sneeuwkettingen kan leiden tot een boete tot maar liefst € 5000,-. Maar belangrijker nog, bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag. Veiligheid boven alles dus.

Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Zorg er dus voor dat u de juiste sneeuwketting voor uw Opel Astra mee heeft. Als u ze nodig heeft moeten ze wel mogen worden gemonteerd. Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat.

In de gebruikershandleiding van de nieuwste Opel Astra wordt aangegeven dat alleen sneeuwkettingen op voorwielen mogen worden voorzien. Het gebruik van sneeuwkettingen, met schakel met een maximale afmeting van 10mm, is toegestaan op de bandenmaten 195/65 R15, 205/55 R16 en 215/55 R16.

Opel Astra sneeuwkettingen
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Opel Astra om het passende aanbod sneeuwkettingen te bekijken.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
De aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Opel Astra en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen worden met de grootste zorg nagelopen. Ondanks ons streven kan het zijn dat door snelle technologische ontwikkelingen het voorkomt dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date zijn. Voordat u sneeuwkettingen aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / de gebruikershandleiding van uw Opel raad te plegen over het gebruik van sneeuwkettingen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.