Voor uw Opel Corsa, uitgerust met winterbanden geldt dat, in landen met een sneeuwkettingenplicht, u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen bij u moet hebben. Het niet meenemen van sneeuwkettingen kan leiden tot een boete tot maar liefst € 5000,-. Maar belangrijker nog, bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag. Veiligheid boven alles dus.

Zorg er dus voor dat u passende sneeuwkettingen mee heeft. Wanneer u ze nodig heeft is het van belang dat er voldoende ruimte is voor de montage van de sneeuwkettingen. Deze ruimte, de binnenspeling, is de ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat.

In de gebruikershandleiding van de nieuwste Opel Corsa wordt aangegeven dat alleen sneeuwkettingen op voorwielen mogen worden gebruikt. Het gebruik van sneeuwkettingen, met schakel met een maximale afmeting van 10mm, is toegestaan op de bandenmaten 175/70 R14, 185/70 R14, 185/65 R15 en 205/45 R17. Voor de bandemaat 195/55 R16 worden 7mm aan schakels geadviseerd. Op de 215/45 R17 and 215/40 R18 bandenmaten mogen alleen loopvlak sneeuwkettingen.

Sneeuwkettingen voor de Opel Corsa
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Opel Corsa om het aanbod sneeuwkettingen voor de Opel Corsa te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
De aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Opel Corsa en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen worden met de grootste zorg nagelopen. Ondanks ons streven kan het zijn dat door snelle technologische ontwikkelingen het voorkomt dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date zijn. Voordat u sneeuwkettingen aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / de gebruikershandleiding van uw Opel raad te plegen over het gebruik van sneeuwkettingen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.