De Audi Q8 is een sportieve SUV die Audi in 2018 op de markt heeft gebracht. Hoewel de Q8 zich positioneert boven de Q7 is hij niet groter dan de Q7. Het is echter wel een iets opvallender model en de uitgesproken en sportievere motorprestaties zorgen ervoor dat deze stijlvolle, comfortabele SUV een ideale auto is voor de wintersport.

Op de Audi Q8 zijn vijf verschillende bandenmaat configuraties bekend. Op de 265/55 R19 en R20 bandenmaat kunnen traditionele sneeuwkettingen worden gemonteerd die niet meer dan 10.5 mm innemen binnen de wielkast. Voor de 275/50 R20, 285/45 R21 en 285/40 R22 kunnen alleen loopvlaksneeuwkettingen voor SUVs worden gemonteerd op de Audi Q8. In het instructieboekje / handleiding van de Q8 valt te lezen dat sneeuwkettingen alleen op de achterwielen mogen worden gemonteerd. Dit heeft alles te maken met de beschikbare en beperkte ruimte binnen de wielkast.

Audi Q8 sneeuwkettingen en bandenmaten
De volgende bandenmaten zijn bij ons bekend op de Audi Q8. Klik op uw bandenmaat om het aanbod sneeuwkettingen te filteren.

Disclaimer
Controleer altijd uw eigen handleiding van uw Audi Q8 op het gebruik van sneeuwkettingen. Geeft het instructieboekje aan dat er geen sneeuwkettingen mogen worden toegepast? Dan betekent dit meestal dat er alleen loopvlak sneeuwkettingen gemonteerd mogen worden. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw Audi Q8 zoals remleidingen, ABS en ESP systemen beschadigen. Raadpleeg dus altijd het instructieboekje van uw auto over het gebruik van sneeuwkettingen.