Op Sneeuwkettingen4u treft u een breed assortiment aan sneeuwkettingen. Maar welk type sneeuwketting is nou geschikt voor de Land Rover Discovery 4 met het bouwjaar tot 2016. Wij geven graag advies, tekst en uitleg om de aanschaf van uw nieuwe sneeuwkettingen zo eenvoudig mogelijk te maken. De door ons aangeboden sneeuwkettingen zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een eerlijke prijs. Bestelt u vandaag voor 15:00 uw sneeuwkettingen voor uw Discovery 4? Dan heeft u deze de volgende dag in huis.

In onze webwinkel bieden wij sneeuwkettingen van topmerken zoals RUD, Spikes Spider en Husky. Omdat de Land Rover Discovery 4 verkrijgbaar is in verschillende bandenmaten en Land Rover per type bandenmaat een ander advies geeft, is het soms lastig om de juiste sneeuwketting te vinden. Uiteraard helpen wij bij Sneeuwkettingen4u u graag, en hebben daarvoor op deze pagina de sneeuwkettingen neergezet die volgens de specificaties van Land Rover zouden moeten passen op uw Discovery.

De Discovery 4 is met zijn gewichtsklasse een SUV. Houdt er bij de aanschaf van uw sneeuwkettingen dan ook rekening mee dat deze geschikt zijn voor een hogere gewichtsklasse. In het instructieboekje van de Discovery 4 dat er op 18″, 19″ en 20″ inch velgmaten enkelzijdige sneeuwkettingen mogen worden gemonteerd. Land Rover geeft zelfs aan dat dit alleen de Spikes Spider mogen zijn. Land Rover geeft aan met het gebruik van enkelzijdige sneeuwkettingen dat er aan de achterkant van het wiel geen onderdelen mogen zitten om schade aan de auto te voorkomen. Dit type sneeuwkettingen worden op Sneeuwkettingen4U loopvlaksneeuwkettingen genoemd. Voor SUV’s zoals de Land Rover Discovery zijn er twee gelukkig verschillende mogelijkheden.

Sneeuwkettingen voor de Land Rover Discovery 4
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Discovery 4 om het aanbod sneeuwkettingen voor de Range Rover te bekijken:

Let op : controleer ook altijd zelf het instructieboekje van uw Land Rover op het gebruik van sneeuwkettingen en / of neem contact op met uw Land Rover dealer om na te gaan welk type sneeuwkettingen er gebruikt mogen worden op uw auto. Het is geadviseerd om uw sneeuwkettingen te testen en te monteren in normale weersomstandigheden om er zeker van te zijn dat de sneeuwkettingen geen contact maakt met andere onderdelen van uw auto anders dan het wiel of de band. Ondanks dat wij ons inspannen dat de aangeboden informatie zo betrouwbaar mogelijk is, blijft het de verantwoordelijk van de gebruiker om er voor te zorgen dat de sneeuwkettingen past op het specifieke automodel en de bandenmaten. Kies voor uw Land Rover Discovery dus altijd voor de loopvlaksneeuwkettingen en voorkom de kans op schade aan uw voertuig. Loopvlaksneeuwkettingen zijn gemaakt voor auto’s met weinig ruimte in de wielkast. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw Land Rover, zoals remleidingen, beschadigen. Raadpleeg dus altijd het instructieboekje van uw auto of neem contact op met uw dealer over het gebruik van sneeuwkettingen.