De Kia Sportage kent diverse generaties. Vanaf de derde generatie, die in 2010 is ontwikkeld in de Duitse ontwerpstudio van Kia, kan de Kia mee als volwaardige SUV met de eigenschappen van een 4×4 en de looks van een elegante en sportieve personenwagen. Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Kia Sportage? En moeten ze nou voor of achter worden gemonteerd? In onze online shop voor sneeuwkettingen hebben wij de meest gebruikte bandenmaten van verschillende generaties van de Kia Sportage voor u bij elkaar gezocht en geven wij aan welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

Op de Kia Sportage, net als vele andere auto’s, zijn er verschillende winterbandenmaten beschikbaar. Omdat elke bandenmaat een bepaalde ruimte in neemt onder uw wielkast en hier ook voldoende ruimte moet zijn voor sneeuwkettingen, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Maar niet op Sneeuwkettingen4u!

Sneeuwkettingen voor de Kia Sportage V (2019-2021)
In het instructieboekje van de Kia Sportage V (2019 – 2021) valt te lezen dat de sneeuwkettingen alleen op de voorwielen mogen worden gemonteerd en niet meer dan 15mm aan ruimte mogen in nemen. Vanwege het gewicht van de Sportage adviseren wij het gebruik van sneeuwkettingen voor SUVs die niet meer dan 15mm aan ruimte in nemen. Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Kia Sportage om het aanbod sneeuwkettingen voor de Kia Sportage te bekijken:

Let op : voor sommige winterbanden, van de merken Michelin en Continental, gelden afwijkende maten. U heeft dan een andere serie sneeuwkettingen nodig dan standaard wordt geselecteerd op de bandenmaat. Indien dit bij u van toepassing is, neem contact met ons op zodat wij u kunnen helpen aan de juiste uitvoering.

Sneeuwkettingen voor de Kia Sportage VI (2021+)
In het instructieboekje van de Kia Sportage V (2019 – 2021) valt te lezen dat de sneeuwkettingen alleen op de voorwielen mogen worden gemonteerd en niet meer dan 12mm aan ruimte mogen in nemen. De sneeuwkettingen moeten geschikt zijn voor het gewicht van Kia en dienen dus in de SUV categorie te vallen. Daarnaast dienen deze SAE class “S”  gecertificeerd te zijn.

Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst om een overzicht te krijgen van de sneeuwkettingen geschikt voor de Kia Sportage VI:

Sneeuwkettingen voor de Kia Sportage II, III en IV
Heeft u een Kia Sportage II, III of IV en dus een ouder model dan de V en VI? Dan kunt u het beste gebruik maken van de adviesmodule voor sneeuwkettingen die wij in samenwerking met König hebben ontwikkeld.

Selecteer hieronder het model van en bouwjaar van uw Sportage en u treft u alle Sportage modellen met daarbij per bandenmaat de ondersteunde sneeuwkettingen uit ons König assortiment.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Kia Sportage en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Kia hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.