De Kia Sportage kent alweer 7 generaties. Vanaf de derde generatie, die in 2010 is ontwikkeld in de Duitse ontwerpstudio van Kia, kan de Kia mee als volwaardige SUV met de eigenschappen van een 4×4 en de looks van een elegante en sportieve personenwagen. Met de laatste facelift uit 2019 staat er weer een nieuwe generatie klaar om het Nederlandse en Belgische straatbeeld te trotseren.

Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Kia Sportage? En moeten ze nou voor of achter worden gemonteerd? Op de Kia Sportage, net als vele andere auto’s, zijn er verschillende winterbandenmaten beschikbaar. Omdat elke bandenmaat een bepaalde ruimte in neemt onder uw wielkast en hier ook voldoende ruimte moet zijn voor sneeuwkettingen, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Maar niet op Sneeuwkettingen4u! In onze online shop voor sneeuwkettingen hebben wij de meest gebruikte bandenmaten voor u bij elkaar gezocht en geven wij aan welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

In het instructieboekje van de nieuwste generatie (VII) Kia Sportage valt te lezen dat de sneeuwkettingen alleen op de voorwielen mogen worden gemonteerd en niet meer dan 15mm aan ruimte mogen in nemen. Vanwege het gewicht van de Sportage adviseren wij het gebruik van sneeuwkettingen voor SUVs die niet meer dan 15mm aan ruimte in nemen.

Sneeuwkettingen voor de Kia Sportage
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Kia Sportage om het aanbod sneeuwkettingen voor de Kia Sportage te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Kia Sportage en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Kia hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.