Om veilig op wintersport te kunnen gaan is het belangrijk de juiste sneeuwkettingen mee te nemen. Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Mercedez-Benz GLK? Omdat de Mercedes GLK net als vele andere auto’s wordt geproduceerd met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Op sneeuwkettingen4u hebben wij de meest gebruikte bandenmaten bij elkaar gepakt en uitgezocht welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

Bij Sneeuwkettingen4u zijn er voor de nieuwste generatie Mercedes-Benz GLK vijf bandenmaten bekend. Op de bandenmaat 235/60 R17 kunnen traditionele sneeuwkettingen voor SUVs worden gemonteerd die maximaal 16mm aan ruimte achter het wiel in nemen. Voor de 255/55 R17, 235/50 R19 en 255/45 R19 is slechts 12mm beschikbaar. Voor de grootste bandenmaat, 255/40 R20, is maximaal 10mm aan ruimte.

Sneeuwkettingen voor de Mercedes-Benz GLK
Bij Sneeuwkettingen4u zijn de onderstaande bandenmaat configuraties bekend. Klik op uw bandenmaat om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Mercedes-Benz GLK en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Mercedes-Benz hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.