Op zoek naar sneeuwkettingen voor de Škoda ENYAQ iV? Of u nou de Enyaq Coupé iV of de Enyaq iV heeft, op sneeuwkettingen4u hebben wij de juiste sneeuwkettingen voor deze sportieve elektrische auto van Škoda. De Škoda ENYAQ iV wordt aangedreven door krachtige elektromotoren. Daarmee is het mogelijk om snel vanuit stilstand te versnellen, ook in de sneeuw. De elektrische vierwielaandrijving stelt echter ook speciale eisen aan het gebruik van sneeuwkettingen. Het gewicht van dit elektrische voertuig is behoorlijk (1950 kg tot 2145 kg), daar kunnen dus alleen sneeuwkettingen op met speciale en dikkere schakels.

Voor de Škoda ENYAQ iV zijn diverse sneeuwkettingen beschikbaar van verschillende bekende merken zoals König, Rüd, Weissenfels en Spikes Spider. Op Sneeuwkettingen4U treft u een groot assortiment aan topkwaliteit sneeuwkettingen tegen zeer voordelige tarieven, speciaal geschikt voor uw ENYAQ iV. Omdat uw Škoda uitgevoerd wordt met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te selecteren. Om het wat makkelijker te maken hebben we de sneeuwkettingen voor de Škoda ENYAQ iV op deze pagina verzameld, daarbij zijn we uitgegaan van de in het instructieboekje gespecificeerde bandenmaten.

In het instructieboekje voor de nieuwste generatie Škoda ENYAQ iV wordt aangegeven dat voor de bandenmaten 235/55 R19, 235/60 R18 en 255/50 R19 sneeuwkettingen kunnen worden gebruikt die niet meer dan 9mm aan ruimte innemen tussen het wiel en de wielkast. Er worden geen andere bandenmaten genoemd voor het gebruik van sneeuwkettingen. Voor velgmaten anders dan de bovenstaande adviseren wij dus het gebruik van loopvlaksneeuwkettingen. Dit omdat er te weinig ruimte tussen het wiel en de wielkast beschikbaar is.

Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Zorg er dus voor dat u de juiste sneeuwketting voor uw Škoda ENYAQ iV mee heeft. Als u ze nodig heeft moeten ze wel mogen worden gemonteerd. Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat.

Sneeuwkettingen voor de Škoda ENYAQ iV
Bij Sneeuwkettingen4u zijn voor de Škoda ENYAQ iV de drie bandenmaten bekend. Skoda geeft aan dat sneeuwkettingen op de achterwielen moeten worden gemonteerd. Neem dus deze bandenmaat. Klik op uw bandenmaat in het onderstaande overzicht om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Buiten de gespecificeerde maten van Skoda hebben wij ook de volgende bandenmaten gezien, hiervoor zijn alleen loopvlaksneeuwkettingen geschikt voor SUV / Elektrische voertuigen geschikt.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Skoda Enyaq iv bandenmaten
Bandenmaten geschikt voor sneeuwkettingen met 9mm schakels
Skoda Enyaq iv rijklaargewicht
Rijklaargewicht Skoda Enyaq iV
Sneeuwkettingen mogen alleen op de achterwielen worden gemonteerd

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Škoda ENYAQ iV en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Škoda hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.