Bent u op zoek naar sneeuwkettingen voor uw Seat Ateca? Bij Sneeuwkettingen4u hebben wij het assortiment sneeuwkettingen voor de Ateca helemaal voor u uitgezocht. Op onze webshop koopt u passende sneeuwkettingen voor de Seat Ateca tegen zeer voordelige tarieven. Voor de Ateca zijn er verschillende sneeuwkettingen verkrijgbaar van verschillende bekende merken zoals RUD, Husky, Pewag, Weissenfels en Spikes Spider. Omdat de Ateca wordt uitgevoerd met verschillende bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te selecteren. Om u te helpen bij het vinden van de juiste sneeuwkettingen heeft Sneeuwkettingen4U de meest voorkomende bandenmaten voor uw Seat op een rijtje gezet.

Sneeuwkettingen voor de Seat Ateca
Bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het rem gedrag. Het gebruik van sneeuwkettingen op uw Seat Ateca is om technische redenen alleen op bepaalde velg/band-combinaties toelaatbaar met een maximale binnenspeling van 15mm. De Ateca Style en Ateca Reference worden standaard geleverd met 16 en 17 inch velgen. Heeft u een Ateca Xcellence of Ateca FR met andere velgmaten dan hieronder? Dan heeft u zogenoemde loopvlak sneeuwkettingen nodig.

 

Let op : controleer altijd het instructieboekje van uw Seat Ateca op het gebruik van sneeuwkettingen. Seat geeft in haar instructieboekje aan dat op overige afmetingen / bandenmaten geen kettingen worden toegelaten. Echter, het gebruik van loopvlaksneeuwkettingen is wel toegestaan indien een afwijkende bandenmaat heeft. Kies dan niet voor de standaard sneeuwkettingen maar voor bijvoorbeeld de RUD Centrax sneeuwkettingen of de Maggi Trak Auto, deze zijn gemaakt voor auto’s met weinig ruimte in de wielkast. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw Seat Alteca zoals remleidingen beschadigen. Raadpleeg dus altijd het instructieboekje van uw Seat op het gebruik van sneeuwkettingen.

Zit uw bandenmaat er niet bij? Of weet u niet zeker welke maat banden u heeft? Kijk dan vooral even op de zijkant van uw band, het is zo gebeurd, en niets is zo vervelend om vast komen te staan in de sneeuw met verkeerde sneeuwkettingen.