Niets is zo leuk als spelen in de sneeuw. Zeker met een snowboard, op de ski’s of op de slee, maar het allerleukste is dit natuurlijk met uw Dodge Ram. Echter, ook voor deze Amerikaanse krachtpatser geldt een sneeuwkettingenplicht, ook met 4×4 en winterbanden. Om goed voorbereid en veilig op reis te gaan met deze geweldige Pick-up Truck is het dus verstandig de juiste sneeuwkettingen mee te nemen.

Op Sneeuwkettingen4u hebben wij uitgezocht welke sneeuwkettingen kunnen worden gebruikt op de Dodge Ram. Of u nou een 1500, 2500 of vierwiel aangedreven 3500 heeft, onze adviezen treft u op deze pagina.

In het instructieboekje van de Dodge Ram wordt ongescheid gemaakt in verschillende bandenmaten en sneeuwkettingklassen. Op de achterwiel aangedreven Dodge Ram wordt geadviseerd de sneeuwkettingen te monteren op de achterwielen. Bij de vierwiel aangedreven 3500 kan dat zowel op de voor- als achterwielen.

Dodge Ram 1500 sneeuwkettingen
Op de Dodge Ram 1500 series mogen alleen traditionele sneeuwkettingen van het type S Class worden gemonteerd op de bandenmaat 265/70-17. De S Class heeft als restrictie dat de sneeuwkettingen maximaal 15mm aan binnenspeling mogen innemen. Op andere maten mogen alleen SUV geschikte loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. De meeste traditionele sneeuwkettingen voor SUVs hebben een vrij dikke (16mm) schakel en mogen dus niet worden gemonteerd op de 265/70-17 bandenmaat. Gelukkig hebben wij ook daar een oplossing voor. Selecteer uw bandenmaat van uw Dodge Ram 1500 om te zien welke sneeuwkettingen erop mogen worden geplaatst.

Dodge Ram 2500 sneeuwkettingen
Op de Dodge Ram 2500 series mogen alleen traditionele sneeuwkettingen van het type U-Class worden gemonteerd op de bandenmaat 245/70 R17, 265/70 R18
en 275/70 R18. De U-Class heeft als restrictie dat de sneeuwkettingen maximaal 23mm aan binnenspeling mogen innemen. Op andere maten mogen alleen SUV geschikte loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. De meeste traditionele sneeuwkettingen voor SUVs hebben een vrij dikke (16mm) schakel en mogen dus worden gemonteerd op de eerder 3 genoemde bandenmaten. Klik op uw bandenmaat van uw Dodge Ram 2500 om te zien welke sneeuwkettingen erop mogen worden geplaatst.

Dodge Ram 3500 sneeuwkettingen
Op de Dodge Ram 3500 series mogen alleen traditionele sneeuwkettingen van het type U-Class worden gemonteerd op de bandenmaat 235/80 R17, 265/70 R18
en 275/70 R18. Ook hier geldt een maximum met betrekking tot het ingebruik nemen van de wielkastruimte van 23mm. Op andere maten mogen alleen SUV geschikte loopvlaksneeuwkettingen, zoals de K-Summit XL / XXL / VAN of Spikes Spider Easy Alpine Pro worden gemonteerd. De meeste traditionele sneeuwkettingen voor SUVs hebben een vrij dikke (16mm) schakel en mogen dus worden gemonteerd op de eerder 3 genoemde bandenmaten. Klik op uw bandenmaat van uw Dodge Ram 3500 om te zien welke sneeuwkettingen erop mogen worden geplaatst.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat onze aanbevelingen van het gebruik van sneeuwkettingen op uw Dodge Ram met betrekking tot de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet onze aanbeveling niet altijd up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw autofabrikant hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.