De Polestar 1, de sportieve plug-in hybride met duidelijke roots uit de Volvo Concept Coupé uit 2013, is een prachtige wagen met zeer sportieve prestaties. Met een totaal vermogen van een indrukwekkende 609 pk heeft deze wagen supercar prestaties en een uiterlijk om je vingers bij af te likken. Ook het gewicht van deze plug-in hybride is indrukwekkend, ruim 2350 kg, iets waar we met de selectie van sneeuwkettingen dan ook zeker rekening mee moeten houden. Om veilig naar uw wintersport bestemming af te kunnen reizen heeft u natuurlijk uw Polestar 1 met winterbanden uitgerust. Ook wanneer u de versie heeft met 4-wielaandrijving is dat niet genoeg. Deze sportieve coupé dient te beschikken over de juiste sneeuwkettingen om uw veilig op uw bestemming te brengen in winterse omstandigheden. Op Sneeuwkettingen4u hebben wij overzichtelijk gemaakt welke sneeuwkettingen geschikt zijn voor uw Polestar 1, hoe u deze dient te monteren en op welke bandenmaten deze zijn toegestaan.

Welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Polestar 1?

Op de Polestar 1 mogen alleen enkelvoudige sneeuwkettingen, ook wel loopvlaksneeuwkettingen genoemd, worden toegepast. Dit zijn speciale sneeuwkettingen die geen ruimte aan de achterkant van het wiel innemen. Het gebruik van sneeuwkettingen in combinatie met winterbanden helpen om onder winterse omstandigheden voor een betere aandrijfkracht en een kortere remweg te zorgen. U dient sneeuwkettingen te gebruiken die zijn afgestemd op het model en op de band- en velgmaten. De loopvlaksneeuwkettingen of enkelvoudige sneeuwkettingen moeten tevens het gewicht van de Polestar 1 kunnen verdragen. Omdat het gewicht, mede door de zware batterij, hoger is dan normale personenwagens dient u de loopvlaksneeuwkettingen te gebruiken die geschikt zijn voor SUVs.

Wilt u een overzicht van sneeuwkettingen die geschikt zijn voor uw Polestar 1? Klik hier voor een passend overzicht.

Monteer je sneeuwkettingen op de voorbanden of achterbanden bij de Polestar 1?

Sneeuwkettingen moeten alleen worden gebruikt voor de achterwielen (geldt ook voor de Polestar 1 met vierwielaandrijving). Alleen loopvlak sneeuwkettingen c.q. enkelvoudige sneeuwkettingen, die het gewicht van uw voertuig kunnen verdragen, mogen worden toegepast op de Polestar 1. Om de voortstuwing van de achterwielen te waarborgen en te zorgen voor een optimale trekkracht moet rijstand Constant AWD worden gebruikt in combinatie met sneeuwkettingen.

Op welke bandenmaten van de Polestar 1 mag je sneeuwkettingen monteren?

Polestar adviseert om geen sneeuwkettingen te gebruiken bij andere bandenmaten dan 285/30 R21. Op deze bandenmaat mogen alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gebruikt.

Polestar 1 sneeuwkettingen voor 285/30 R21

Heeft u een afwijkende bandenmaat? Neem dan contact op met onze klantenservice voor advies.

Welke sneeuwkettingen worden aanbevolen voor de Polestar 1?

Bij de samenstelling van de Polestar 1 worden als optie de König VAN sneeuwkettingen aangeboden tegen een meerprijs van € 500,-. Bij Sneeuwkettingen4u betaalt u voor deze exact dezelfde sneeuwkettingen slechts €448.95. Bovendien krijgt u hier een laagste prijsgarantie op. Deze sneeuwkettingen worden dan ook aanbevolen.