Bent u op zoek voor sneeuwkettingen voor de Audi Q4 e-tron? Dat begrijpen wij. Deze allround gezinsauto met heel veel opbergruimte is natuurlijk de ideale auto om mee op wintersport te gaan. Met ruim 500 liter aan bagageruimte en zijn comfortabele rij-eigenschappen is dit dé auto om heerlijk mee naar de sneeuw te rijden. Op Sneeuwkettingen4u hebben wij uitgezocht welke sneeuwkettingen kunnen worden toegepast op deze sportieve e-tron van Audi.

Bandenmaten
Audi heeft voor de Q4 e-tron een drietal bandenmaten vrijgegeven voor het gebruik van sneeuwkettingen. Dit zijn de 255/50 R19, 255/45 R20 en 255/40 R21. Op de kleinste velgmaat is er tot 13.5 mm aan wielkastruimte beschikbaar. Gegeven het zware gewicht, mede door de batterijen, zijn hierop maar een beperkt aantal sneeuwkettingen te monteren. De sneeuwkettingen op de velgmaat 255/50 R19 moeten namelijk geschikt zijn voor het gewicht van de Q4 e-tron en mogen maximaal 12mm aan ruimte innemen aan de achterkant van het wiel.

Voor de 255/45 R20 en 255/40 R21 bandenmaten geldt dat deze helaas geen wielkastruimte hebben om traditionele sneeuwkettingen te kunnen plaatsen. Op deze maten kunnen alleen halve sneeuwkettingen, ook wel loopvlaksneeuwkettingen, worden gebruikt.

Klik op uw bandenmaat in het onderstaande rijtje om direct het aanbod te zien van de beschikbare sneeuwkettingen:


Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Audi Q4 e-tron en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Audi hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.