De Citroën C3 Aircross SUV is een midi-SUV die is geinspireerd op de C-Aircross concept car. Deze stoere SUV met een origineel karakter is een prettige wagen om mee op wintersport te gaan. In landen met een sneeuwkettingenplicht heeft u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig. Bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip en tractie maar ook het remgedrag.

In het instructieboekje wordt aangegeven dat de sneeuwkettingen alleen op de voorwielen mogen worden gemonteerd. Citroën geeft aan dat op de bandenmaten
195/65 R15 en 195/60 R16 sneeuwkettingen mogen worden gebruikt die niet meer dan 9mm aan ruimte in nemen. Gegeven het lichte gewicht van deze SUV kunnen hier sneeuwkettingen op die geschikt zijn voor personenwagens. Hier zijn geen extra dikke sneeuwkettingen voor SUVs voor nodig. Op de bandenmaten 205/60 R16 en 215/50 R17 is onvoldoende ruimte voor traditionele sneeuwkettingen. Hier mogen alleen loopvlaksneeuwkettingen op worden geplaatst.

Sneeuwkettingen voor de Citroën C3 Aircross
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Aircross variant van de Citroën C3 om het aanbod sneeuwkettingen te bekijken.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Citroën C3 Aircross en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Citroen hier op na te lezen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.