De Citroën C4 Cactus kwam in 2014 op de markt in Nederland en België. In 2018 heeft de C4 Cactus een ingrijpende facelift gekregen waarbij er is gekozen voor een luxere afwerking, het laten verdwijnen van een groot gedeelte van de herkenbare airbumps, hetgeen een volwassener personenwagen heeft opgeleverd.

Bij onze webwinkel van Sneeuwkettingen4u vindt u eenvoudig en snel de sneeuwkettingen voor de Citroën C4 Cactus. Hier koopt u passende sneeuwkettingen voor de C4 Cactus tegen zeer voordelige tarieven. Voor de Citroën C4 Cactus zijn er verschillende sneeuwkettingen verkrijgbaar van verschillende bekende merken zoals RÜD, König, Maggi en Weissenfels. Omdat de C4 wordt uitgevoerd met verschillende bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te selecteren. Om u te helpen bij het vinden van de juiste sneeuwkettingen heeft Sneeuwkettingen4u de meest voorkomende bandenmaten voor uw Citroën op een rijtje gezet.

Op pagina 139 van het instructieboekje van de nieuwste Citröen C4 Cactus geeft Citroën aan dat er alleen sneeuwkettingen op de bandenmaat 205/55 R16 mogen worden gemonteerd. Hierbij geldt de restrictie dat deze maximaal 9mm aan ruimte in nemen aan de achterkant van het wiel en de wielkast. Voor de bandenmaat 205/50 R17 wordt aangegeven dat deze niet voor sneeuwkettingen geschikt zijn. In principe mogen dus alleen loopvlaksneeuwkettingen op worden bevestigd. Op deze bandenmaat adviseert König echter sneeuwkettingen die maximaal 7mm in nemen. RÜD bevestigd dit door hun 7mm RUD Hybrid hierop aan te bevelen.

Sneeuwkettingen voor de Citroën C4 Cactus
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Citroën C4 Cactus om het aanbod sneeuwkettingen te bekijken. U bevestigd de sneeuwkettingen op de voorbanden van de C4 Cactus.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Citroën C4 Cactus en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Citroën hierop na te lezen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.