U heeft een Ford Mondeo en naar één van de landen waar sneeuwkettingenplicht geldt? Dan heeft u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig. Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Ford Ford Mondeo Omdat de Ford Ford Mondeo, net als vele andere auto’s, wordt uitgeleverd met diverse winterbanden, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Op Sneeuwkettingen4u hebben wij de meest gebruikte winter- en all-weatherbandenmaten bij elkaar gezocht en geven wij aan welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

Op Sneeuwkettingen4u zijn er voor de nieuwste generatie, de Ford S-Max die vanaf 2015 wordt geleverd, vier bandenmaten bekend. Op de bandenmaat 215/60 R16 wordt door Ford aangegeven dat er 10mm aan beschikbare ruimte is tussen de achterkant van het wiel en de wielkast, de zogenoemde wielkastruimte. Hier mogen dus alleen sneeuwkettingen op gemonteerd worden die maximaal 10mm aan ruimte in nemen. Daarin hebben we op Sneeuwkettingen4u gelukkig volop keuze. Voor de bandenmaten 235/50 R17 en 235/45 R18 is slechts 7mm beschikbaar. Voor de bandenmaat 235/40 R19 geldt dat hiervoor te weinig binnenspeling is. Hier mogen alleen loopvlaksneeuwkettingen op worden gemonteerd. Het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen kunnen schade aan de remleidingen, ABS en ESP systemen veroorzaken. Zorg dus voor de juiste sneeuwketting voor uw Ford Ford Mondeo.

Sneeuwkettingen voor de Ford Mondeo
Bij Sneeuwkettingen4u zijn de onderstaande bandenmaatconfiguraties bekend. Klik op uw bandenmaat om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Ford Mondeo en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Ford hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.