Niets is zo leuk als spelen in de sneeuw. Zeker met een snowboard, op de ski’s of op de slee, maar het allerleukste is dit natuurlijk met uw Ford F-150 Pick-Up. Echter, ook voor deze Amerikaanse krachtpatser geldt een sneeuwkettingenplicht, ook met 4×4 en winterbanden. Om goed voorbereid en veilig op reis te gaan met de Ford F150 is het dus verstandig de juiste sneeuwkettingen mee te nemen.

Op Sneeuwkettingen4u hebben wij uitgezocht welke sneeuwkettingen kunnen worden gebruikt op de F150. In het instructieboekje van de Ford F-150 wordt ongescheid gemaakt in verschillende bandenmaten en sneeuwkettingklassen. Er wordt aangegeven dat de sneeuwketting alleen op de achterwielen mogen worden gemonteerd om schade aan de wielophanging te voorkomen.

Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Wanneer u ze nodig heeft is het van belang dat er voldoende ruimte is voor de montage van de sneeuwkettingen. Deze zogenoemde wielkastruimte, is de ruimte tussen de achterkant van het wiel en de wielkast.

Ook wordt er aangegeven dat het gebruik van sneeuwkettingen is beperkt tot de volgende bandenmaten : 245/70 R17, 265/70 R17 en 265/60 R18. Ford geeft aan dat de sneeuwkettingen moeten voldoen aan de SAE Class S. Deze classificatie geeft aan dat er maximaal 37mm (1.46 inch) aan ruimte mag worden toegevoegd op het loopvlak en maximaal 15mm (0.59 inch) aan de achterkant van het wiel (binnenspeling van 15mm).

Ford F-150 sneeuwkettingen
Op de Ford F-150 series mogen alleen traditionele sneeuwkettingen van het type S Class worden gemonteerd op de bandenmaten 245/70 R17, 245/70 R17, 265/70 R17 en 265/60 R18. De S Class heeft als restrictie dat de sneeuwkettingen maximaal 15mm aan binnenspeling mogen innemen. Op andere maten mogen alleen SUV geschikte loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. De meeste traditionele sneeuwkettingen voor SUVs hebben een vrij dikke (16mm) schakel en mogen dus niet worden gemonteerd op de eerder genoemnde bandenmaten. Gelukkig hebben wij ook daar een oplossing voor. Selecteer uw bandenmaat van uw Ford F 150 om te zien welke sneeuwkettingen erop mogen worden geplaatst.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat onze aanbevelingen van het gebruik van sneeuwkettingen op uw Ford F-150 met betrekking tot de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet onze aanbeveling niet altijd up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Ford hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.