Uw Opel Crossland X dient te zijn voorzien van winterbanden wanneer u op wintersport gaat. In de wintersportlanden en in Duitsland geldt een sneeuwkettingen én winterbandenplicht. U dient dus goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen bij u te hebben. Het niet meenemen van sneeuwkettingen kan leiden tot een boete tot maar liefst € 5000,-. Maar belangrijker nog, bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag. Veiligheid boven alles dus.

Zorg er dus voor dat u passende sneeuwkettingen mee heeft. Wanneer u ze nodig heeft is het van belang dat er voldoende ruimte is voor de montage van de sneeuwkettingen. Deze zogenoemde wielkastruimte, de ruimte tussen de achterkant van het wiel en de wielkast, dient voldoende ruimte te bieden voor het type sneeuwkettingen dat u mee heeft. Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat.

Sneeuwkettingen4u heeft een groot assortiment aan sneeuwkettingen in alle soorten en maten, en deze sneeuwkettingen zijn ook nog eens zeer voordelig geprijsd. Wij leveren sneeuwkettingen van topmerken zoals RUD, Spikes Spider en Husky. Omdat de Opel Crossland X net als vele andere auto’s wordt uitgevoerd met verschillende bandenmaten, is het soms lastig om de juiste sneeuwketting te vinden. Maar wij als Sneeuwkettingen4u helpen u graag, en hebben daarvoor op deze pagina de meest voorkomende bandenmaat voor de Opel Crossland X verzameld en daarbij natuurlijk de geschikte sneeuwketting. 

In het instructieboekje van de Opel Crossland X wordt aangegeven dat de schakels van de sneeuwkettingen nooit meer dan 10 mm mogen zijn en dat sneeuwkettingen moeten worden geplaatst op de voorwielen. Dit type sneeuwkettingen mogen alleen worden toegepast op de bandenmaten 195/65 R15 en 195/60 R16.

Sneeuwkettingen voor de Opel Crossland X
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Opel Crossland X om het aanbod sneeuwkettingen voor de Opel Crossland X te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
De aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Opel Crossland X en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen worden met de grootste zorg nagelopen. Ondanks ons streven kan het zijn dat door snelle technologische ontwikkelingen het voorkomt dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date zijn. Voordat u sneeuwkettingen aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / de gebruikershandleiding van uw Opel raad te plegen over het gebruik van sneeuwkettingen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.