De T-Roc van Volkswagen is een cross-over die sinds 2018 volop verkrijgbaar is. De T-Roc is leverbaar als T-Roc, T-Roc Style, T-Roc Sport en de uiterst sportieve T-Roc R.

Voor uw Volkswagen T-Roc, uitgerust met winterbanden geldt dat, in landen met een sneeuwkettingenplicht, u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen bij u moet hebben. Het niet meenemen van sneeuwkettingen kan leiden tot een boete tot maar liefst € 5000,-. Maar belangrijker nog, bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag. Zorg er dus voor dat u passende sneeuwkettingen mee heeft.

Wanneer u de sneeuwkettingen nodig heeft is het van belang dat er voldoende ruimte is voor de montage van de sneeuwkettingen. Deze zogenoemde wielkastruimte, is de ruimte tussen de achterkant van het wiel en de wielkast. Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat. Omdat het gewicht van de T-Roc niet zo hoog zijn de schakels van normale sneeuwkettingen ruim voldoende.

In de gebruikershandleiding van de nieuwste Volkswagen T-Roc wordt aangegeven dat sneeuwkettingen alleen op de voorwielen mogen worden gebruikt. Het gebruik van sneeuwkettingen, met schakel met een maximale schakeldikte van 13.5 mm, is toegestaan op de bandenmaten 205/60 R16, valt af te lezen. In samenwerking met König en RÜD hebben wij voor u per bandenmaat de juiste filters ingesteld zodat u de passende sneeuwkettingen kunt bestellen. Voor de overige bandenmaten geldt dat u dus alleen loopvlaksneeuwkettingen mag gebruiken omdat er niet voldoende vrije ruimte aanwezig is om schadevrij een traditionele sneeuwketting te gebruiken.

Sneeuwkettingen voor de T-Roc
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Volkswagen T-Roc om het aanbod sneeuwkettingen te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
De aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Volkswagen T-Roc en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen worden met de grootste zorg nagelopen. Ondanks ons streven kan het zijn dat door snelle technologische ontwikkelingen het voorkomt dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date zijn. Voordat u sneeuwkettingen aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / de gebruikershandleiding van uw Volkswagen raad te plegen over het gebruik van sneeuwkettingen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.