De Volkswagen ID.4 is een volledig elektrische SUV met een actieradius tot 520 km. Met een of twee korte stops voor een supercharge rij je hiermee dus gemakkelijk binnen één dag naar jouw favoriete wintersport locatie. En om deze reis zo veilig en comfortabel mogelijk te maken neemt u natuurlijk de verplichte sneeuwkettingen mee. Maar welke sneeuwkettingen mogen er worden gemonteerd op de ID.4? Welke zijn geschikt? En welke sneeuwkettingen niet? Wij geven u tekst, uitleg en advies. 

Voor het aanschaffen van sneeuwkettingen voor de Volkswagen ID.4, zowel de 316/6 als de 316/8, dient u rekening te houden met de bandenmaat en de beschikbare ruimte aan de achterzijde van de band. Bij grotere bandenmaten is de ruimte te beperkt om daar standaard sneeuwkettingen op te kunnen leggen. Deze kunnen vitale onderdelen van de auto, zoals de wielophanging en de elektromotor beschadigen. Om na te gaan welke sneeuwkettingen het meest geschikt zijn hebben wij voor u een overzicht gemaakt met de verschillende bandenmaat configuraties en filteren we op de juiste, passende sneeuwkettingen. Zo kunt u met een gerust hart de sneeuwkettingen aanschaffen zonder daarbij bang te zijn schade aan uw voertuig te krijgen. Een veilig en geruststellend idee.

Op de bandenmaat 235/55 R19 kunnen is de ruimte zeer beperkt. Deze typische bandenmaat, voor de ID.4 316/6, heeft als voordeel dat hiervoor de XG Cross van König kunnen worden toegepast. Deze sneeuwkettingen zijn speciaal ontwikkeld voor lichtere SUVs en elektrische voertuigen met weinig binnenspeling in de wielkast. Op de overige bandenmaten, typisch de 255/50 R19, mogen alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd die geschikt zijn voor SUVs. De meest voordelige loopvlaksneeuwkettingen voor deze bandenmaat zijn de König K-Summit XXL.

Sneeuwkettingen voor de Volkswagen ID.4
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst om het aanbod sneeuwkettingen voor de Volkswagen ID.4 te bekijken.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Volkswagen ID.4 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw ID.4 hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.