De eerste Peugeot 5008 rolde in 2009 van de band en kreeg in 2014 een facelift. In 2017 kwam de tweede generatie op de markt in Nederland en België waarbij het MPV-design is ingewisseld voor een stoere SUV / crossover look. Ook voor een Peugeot 5008 uitgerust met winterbanden geldt dat, in landen met een sneeuwkettingenplicht, u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen bij u moet hebben. Het niet meenemen van sneeuwkettingen kan leiden tot een boete tot maar liefst € 5000,-. Maar belangrijker nog, bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag. Veiligheid boven alles dus.

Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Zorg er dus voor dat u de juiste sneeuwketting voor uw Peugeot 5008 mee heeft. Als u ze nodig heeft moeten ze wel mogen worden gemonteerd. Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat.

Op pagina 228 – 229 van het instructieboekje van de nieuwste Peugeot 5008 wordt aangegeven dat alleen sneeuwkettingen op voorwielen mogen worden voorzien. Peugeot adviseert het gebruik van sneeuwkettingen met schakel met een maximale afmeting van 9mm voor de bandenmaten 215/65 R17, 225/55 R18 en 205/55 R19. Voor de bandenmaat 235/50 R19 wordt aangegeven dat het gebruik van sneeuwketting daarop niet mogelijk is. Hier mogen wél loopvlaksneeuwkettingen op worden bevestigd. Door het beperkte gewicht van de Peugeot 5008 hoeven hier geen SUV geklassificeerde sneeuwkettingen op worden gelegd.

Sneeuwkettingen voor de Peugeot 5008
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Peugeot 5008 om het aanbod passende sneeuwkettingen te bekijken.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Peugeot 5008 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Peugeot hier op na te lezen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.