Uncategorized

Corona maatregelen in Oostenrijk in december 2021

22 december 2021
Laatste update : 22 december 15:23

Uit de persconferentie gehouden op 22 december 2021 is gebleken dat de Oostenrijkse regering strengere regels heeft ingevoerd voor het reizen naar de Oostenrijkse wintersportgebieden. Vanaf 25 december gelden er strengere toegangsregels. Voor gevaccineerde wintersporters (2 prikken) zonder boosterprik geldt een verplichte quarantaine van 10 dagen. Daarmee wordt de wintersport voor veel Nederlanders een stuk lastiger. Voor volledige gevaccineerde wintersporters die ook een Boosterprik hebben gehad wordt een uitzondering gemaakt, echter, zij moeten wel een negatieve PCR-uitslag overleggen.

Eerder zou deze regel al op vrijdag in gaan. Gelukkig is deze regel met één dag opgeschort. Dat betekent dat Nederlanders die op vrijdag de tocht naar de Oostenrijkse Alpen gaan maken, uiteraard uitgerust met de verplichte en passende sneeuwkettingen, onder deze regels uit kunnen komen. Dat stelt voor veel wintersporters hun wintersport tijdens de kerst veilig. Voor Nederlanders met een boosterprik, nu bijna 2 miljoen, hoeft er dus alleen een negatieve PCR-uitslag worden meegenomen. Daarmee wordt de wintersport ook na de kerst nog steeds mogelijk voor een groot gedeelte voor de Nederlanders. Inreisbeperkingen in Zwitserland en Frankrijk zijn vooralsnog niet van toepassing. Uitwijken naar een ander land is dus nog steeds een optie voor wintersporters die nog geen 3e prik hebben laten zetten.

Naast deze strengere regels voor toegang heeft de Oostenrijkse regering ook aangekondigd de vanaf 27 december ook de horeca eerder te laten sluiten. Om 22:00 wordt alles gesloten.